Samen!

Natuurlijk begin ik niet zomaar een hotel. Een belachelijk goede voorbereiding is het halve werk. Ik wil uiteraard niet dat er straks ‘n dag komt waarop ik denk dat ik alles anders had moeten doen.

Het is dus simpel: het moet vanaf dag één mijn perfectie uitstralen. Maar hoe weet ik nu of ik het juiste pad bewandel dat uiteindelijk loopt naar de gewenste originaliteit en gastvrije uitmuntendheid? Een hotel start je immers niet elke dag!

Een interessante vraag! Een grote opluchting in ieder geval om te constateren dat mijn Theaterhotel in het hart van de bruisende Venlose binnenstad bijna een feit is. En wat ben ik blij met mijn grote netwerk van relaties en vrienden om mij heen die mij steunen en adviseren. Een vertrouwd en veilig gevoel om samen met mijn continu groeiend klankbord de weg naar het schitterende Theaterhotel Venlo te bewandelen. Ik loop dus in de goede richting en het doel komt steeds dichterbij.

Ik ben op mijn eerlijkst als ik zeg dat de diversiteit van mijn netwerk ieder dag belangrijker wordt bij de realisering van mijn Theaterhotel. Ik heb bij vorige werkomgevingen in de hotelbranche als sales en marketing manager en bedrijfsleider een uitdagend netwerk opgebouwd van betrokken en uiteenlopende mensen. En geloof mij, dat zorgt voor veel originele inspiratie en unieke kansen. Wil je écht onderscheidend zijn, dan moet ook in je inspiratie afwijken van je concullega’s en ik heb het bescheiden idee dat dit mede door mijn netwerk aan het gebeuren is. De uniciteit van mijn Theaterhotel is in Noord-Limburg groot te noemen en daar werkt mijn directe en indirecte omgeving actief aan mee. Wellicht zonder weloverwogen bedoelingen, maar gewoon omdat ze enthousiast zijn en het mij gunnen. Een zeer aangename gewaarwording.

Hoe fijn is het dan dat je iedere dag bij jezelf constateert dat je niet vastloopt in je plannen en ideeën. Dat komt grotendeels door mensen om mij heen die anders denken over hetzelfde en hetzelfde denken over andere aspecten. Mijn blikveld wordt iedere dag breder en mijn creativiteit kent geen grenzen meer, zo lijkt het. Tja, dat netwerk toch! Dat immer groeiende netwerk. Wat ben ik er toch blij mee en wat helpen ze toch bewust of onbewust mee om mijn doelen te bereiken.

thv-blog

Netwerken leidt tot samenwerken. Daar ben ik inmiddels wel achter. Ik ben niet naïef hoor. Verre van dat. Ik ben er echter van overtuigd dat het gros van de samenwerkingspartners bestaat uit leveranciers en relaties die niet alleen maar willen verkopen, maar juist willen meedenken en helpen. Niet om op korte termijn te scoren en hun targets op te krikken, maar juist om het oog strak gericht te houden op langdurige samenwerking, versterking en motivatie om van elkaar te profiteren. Wederzijds respect en langdurige samenwerking.

Mijn netwerk maakt dit mogelijk en mijn gasten zullen er in het voorjaar van 2017 ongetwijfeld van profiteren. Dan opent mijn Theaterhotel Venlo namelijk definitief zijn deuren en zal iedereen de kans krijgen om de zoete vruchten van originele en vooruitstrevende gastvrijheid te proeven.

Maar onthoud één ding: zonder netwerk, geen samenwerking en zonder samenwerking, geen versterking. De lange-termijn-gedachte, daar gaan we tijdens de opening de champagneglazen op laten klinken, want daar zit het geheim van het gezonde succes! Samen!

Gijs Hendrikx
Directeur Theaterhotel Venlo

 

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) de_DEDeutsch nl_NLNederlands